Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Εφηβικές Σχέσεις και Συναισθήματα

 Νέος θα πει να επιχειρείς να γκρεμίσεις τον κόσμο και να έχεις το θράσος να θες να οικοδομήσεις καινούριο, καλύτερο.

 Νίκου Καζαντζάκη



Στα πλαίσια του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας υλοποιήθηκε δράση δημιουργίας ερωτηματολογίου, μια διερευνητική επαναληπτική δραστηριότητα στα πλαίσια του μαθήματος της εφηβείας, που επεδίωξε να καταστήσει τους/τις μαθητές/τριες ικανούς/ες να ερευνούν, να κατανοούν, να ερμηνεύουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους με σκοπό τη συνεχή και ομαλή κοινωνικοποίησή τους. 

Η δράση συμβάλλει στην ανίχνευση αντιλήψεων, απόψεων και στάσεων σε σχέση με την εφηβεία και επιδιώκει να συνδέσει το μάθημα με την πραγματική ζωή, μέσα από τη διερεύνηση των διαπροσωπικών σχέσεων των εφήβων και των απόψεων – στάσεων για θέματα που αφορούν τους/τις ίδιους και τον κοινωνικό τους περίγυρο. Τέλος επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει τα στοιχεία που συνθέτουν την προσωπικότητα του σύγχρονου εφήβου και να ανιχνεύσει δυσκολίες και προβλήματα που τον επηρεάζουν. 

Ο εκπαιδευτικός επιχειρεί, με τη χρήση των Τ.Π.Ε. και συγκεκριμένα την ομαδοσυνεργατική έρευνα, να εμπλέξει νοητικά τους/τις μαθητές/τριες προκειμένου να τους/τις κινητοποιήσει σε ψυχικό/συναισθηματικό επίπεδο. Οι μαθητές/τριες θα αναλάβουν ρόλο ερευνητή προκειμένου να συντάξουν ένα ερωτηματολόγιο, να συλλέξουν δεδομένα και να τα αναλύσουν.

Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου παρουσιάζονται συνοπτικά παρακάτω:

Εφηβεία και Σχέσεις 1

Εφηβεία και Σχέσεις 2



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου