Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

 

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι διεθνής ημέρα δράσης για τα δικαιώματα των ζώων και την καλή διαβίωση. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, η ημέρα γιορτής του Φραγκίσκου της Ασίζης, προστάτης άγιος των ζώων.

Ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης φημίζεται για τη μοναδική σχέση του με τα ζώα, με τους θρύλους να αναφέρουν ότι μπορούσε ακόμη και να επικοινωνεί μαζί τους. Τα ανέκδοτα των συναντήσεών του με διάφορα ζώα, όπως λύκους, κουνέλια, γαϊδούρια και πουλιά, συνεχίζουν να εμπνέουν τους φιλόζωους παγκοσμίως. Η επιλογή της ημέρας της γιορτής του για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων αποτελεί, επομένως, τον κατάλληλο φόρο τιμής σε αυτόν τον προστάτη των ζώων.

Η ημέρα είναι αφιερωμένη στα ζώα, με στόχο την προστασία τους από την κακοποίηση και τη διασφάλιση του σεβασμού και της τήρησης των δικαιωμάτων τους. Είναι μια πρόσκληση για δράση προς όλους να ενωθούν και να επιφέρουν μια ουσιαστική αλλαγή στο καλό των ζώων, είτε υιοθετώντας ένα κατοικίδιο ζώο, είτε δουλεύοντας εθελοντικά σε ένα καταφύγιο, είτε υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα τους. 


Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι μια υπενθύμιση της κοινής μας ευθύνης για την προστασία τόσο των άγριων όσο και των οικόσιτων ζώων. Καθώς τιμούμε αυτή την ημέρα, ας δεσμευτούμε να συμβάλουμε με τους μοναδικούς μας τρόπους για να διασφαλίσουμε την υγεία, την ασφάλεια, την ευτυχία και την ευημερία όλων των ζώων, γιορτάζοντας την κοινή μας αγάπη για αυτά τα υπέροχα πλάσματα που ομορφαίνουν τόσο πολύ τις ζωές μας.

   https://unsplash.com/photos

Πηγή: https://el.wikipedia.org

Παρακάτω ένα βίντεο για την προσφορά των ζώων στον άνθρωπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου